top of page
Over ons

Visie & Missie

"Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?"

Deze drie vragen staan centraal binnen de visie van Danscompagnie Eemnes. In een veilige leeromgeving krijgen de leerlingen de ruimte om zichzelf al dansend te ontdekken. Zij leren hun eigen talent kennen en deze uiteindelijk optimaal in te zetten tijdens het dansen. De dansdocenten spelen in op de individuele ontwikkelingsmogelijkheden zodat iedereen de kans krijgt om op zijn eigen manier en eigen niveau een stap verder te komen. Zo kan iedereen ontdekken welke dansstijl zij leuk vinden om te beoefenen, maar ook waar hun kwaliteiten liggen waarin zij kunnen uitblinken! De danslessen zijn een plek van ontdekken, vallen en vervolgens met goede moed weer opstaan om verder te gaan met de ontdekkingsreis.

Sportiviteit + Creativiteit

Dans is meer dan alleen maar danspasjes nadoen en bewegen op muziek. Dans is ook beleven. Tijdens de danslessen wordt volop gewerkt aan de sportieve kant van dans: kracht, conditie en flexibiliteit. Maar ook het kunstzinnige en creatieve aspect is belangrijk: (zelf)expressie, verhalen vertellen met je lichaam en samenwerken met anderen. In de danslessen wordt door de docent als het ware een kader geschept waarin de cursist op eigen niveau dans kan ontdekken, onderzoeken en toepassen. Daarin is respect naar elkaar heel belangrijk, zodat iedereen zich geaccepteerd en gewaardeerd voelt en met een goed gevoel in de les kan staan.

Werkwijze

Danscompagnie Eemnes biedt een zo breed mogelijk aanbod van danslessen voor jong en oud. De danslessen bestaan uit verschillende onderdelen: techniek, across the floor, improvisatie, creëren en choreografie. Gedurende een periode van ongeveer 6 tot 8 weken zullen de leerlingen werken aan deze verschillende onderdelen door middel van danscombinaties en -opdrachten gegeven door de docent. De eerste paar weken staan vooral in het teken van aanleren, begrijpen en toepassen. Zodra de leerlingen het materiaal beheersen, worden zij uitgedaagd om hun eigen grenzen op te zoeken binnen het gegeven materiaal. Daarnaast zal de les altijd starten met een opwarming en afsluiten met een cooling down om zo blessures te voorkomen.

bottom of page