top of page

Update 1: coronamaatregelen

Bijgewerkt op: 20 okt. 2020


Beste allemaal,

Gisteravond was de persconferentie met nieuwe maatregelen rondom het coronavirus. Vanavond om 22:00 zullen deze nieuwe maatregelen ingaan. Wat betekent dit voor de danslessen?

Voor nu niet veel. Op de pagina voor de culturele sector staat het volgende:


Kinderen en volwassen (professionals en amateurkunstbeoefenaars), zoals toneelspelers, dansers en acteurs, mogen kunst beoefenen, repeteren en optreden.

  • Buiten de eigen woning geldt dat u met maximaal 4 personen anders dan een huishouden een gezelschap mag vormen (kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee).

  • Uitgezonderd van de maximum gezelschapsgrootte van 4 personen zijn personen die theater, dans, sport of muziek in de vorm van culturele uiting beoefenen. Hierbij is het maximale aantal personen binnen 30 personen per ruimte en buiten 40 personen.

  • Er geldt een uitzondering op het maximum aantal van 30 personen binnen en 40 personen buiten voor cultuur-, kunst-, muziek-, en andere georganiseerde jeugdactiviteiten voor personen tot en met 17 jaar.

  • Het is niet toegestaan om (dans)wedstrijden met publiek te organiseren.

  • Bij bepaalde activiteiten is contact noodzakelijk en geldt de 1,5 meter alleen voor zover dat mogelijk is. Het gaat om bijvoorbeeld acteurs en dansers (zowel professionals als amateurkunstbeoefenaars).

  • Blazers mogen spelen als zij minimaal 2 meter afstand (in de blaasrichting) houden tot anderen. Dit is door de sector opgenomen in het protocol.

Zumba valt onder de noemer “individuele sport”. Daarover wordt het volgende gezegd:

  • Sporten is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.

  • Voor individuele binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Waarbij er een maximum geldt van 4 personen per groepje (exclusief instructeur).

  • Voor individuele buitensporten (zoals bootcamp) geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten zolang er meer dan 1,5 meter tussen de groepjes zit. En zolang er een duidelijke afbakening is tussen de groepjes en zij niet mengen.


Wat betekent dit voor Danscompagnie Eemnes?

Positief nieuws voor de dansschool! Toch ga ik aanstaande zaterdag met het bestuur in overleg om te kijken wat handig is om de komende periode te doen. De danslessen voor de leeftijd tot 18 jaar gaan in principe door volgens het reguliere rooster, alleen zullen er striktere maatregelen genomen worden omtrent het halen/brengen van de kinderen en de looproute naar/van de danszaal. Over de volwassenlessen gaan we overleggen wat noodzakelijk is om de veiligheid te waarborgen: Kunnen we doorgaan op de manier zoals we het nu doen? Is de zaal groot genoeg? Wat is nodig om te voldoen aan de maatregelen? Voor het begin van volgende week hoop ik jullie volledige duidelijkheid te kunnen geven.

Tot slot voor alle duidelijkheid: deze week zijn er geen danslessen vanwege de herfstvakantie (met uitzondering van de inhaallessen zoals eerder gecommuniceerd in de nieuwsbrief).

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page