top of page

Update 6: coronamaatregelen


Afgelopen dinsdag 12 januari hebben we helaas te horen gekregen dat de lockdown nog even gaat duren. In ieder geval tot tenminste 9 februari. Wat betekent dit voor de danslessen? Daarover staat op de website van de rijksoverheid het volgende:


Theaters, muziekscholen, centra voor de kunsten en vergelijkbare locaties, zijn tot en met dinsdag 9 februari gesloten voor publiek. U kunt hier als amateurkunstbeoefenaar niet repeteren, of optreden zoals toneelspelen, dansen, muziek maken of acteren.


Op openbare plaatsen in de buitenlucht is dit wel toegestaan. Ook mogen personen tot en met zeventien jaar en hun begeleiding deelnemen aan georganiseerde jeugdactiviteiten op openbare plaatsen en in de buitenlucht. Hiervoor geldt geen maximum aantal personen. Maar ook hiervoor geldt het advies om contactmomenten, groepsvorming en reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken.


Omdat het structureel geven van digitale danslessen vanuit huis voor mij om meerdere redenen erg lastig is, wil ik graag weer met de leerlingen tot en met 17 jaar naar buiten. Helaas zijn de weersvoorspellingen voor aankomende week vrij slecht, waardoor ik het onverantwoordelijk vindt om de buitenlessen deze week al door te laten gaan. Om in de toekomst meer zekerheid te kunnen bieden wat betreft het buitendansen ben ik aan het kijken naar mogelijkheden om beschut in de buitenlucht te staan. Zo heb ik bij de voetbalvereniging een verzoek ingediend om gebruik te maken van hun partytent (opgesteld aan de zijkant van het clubgebouw). Ik ben nog in afwachting van hun reactie. Als iemand anders nog goede ideeën heeft, hoor ik dat natuurlijk graag!


Voor de vrijdagmiddaglessen ben ik nog in overleg met Danique. Ik hoop daar in de loop van deze week meer zekerheid over te kunnen geven. De leerlingen van 18 jaar en ouder moeten helaas nog even geduld hebben, want daarover zegt de rijksoverheid dat groepslessen zowel binnen als buiten voorlopig niet toegestaan zijn.


Open dansles

Toch wil ik jullie deze week alvast een mogelijkheid bieden om te dansen. Ik heb kunnen regelen dat ik aanstaande woensdag 20 januari het huis eventjes voor mezelf heb zodat ik digitaal dansles kan geven. Deze lessen zullen via ZOOM gegeven worden. De leerlingen van Danscompagnie Eemnes hebben een link in de mail ontvangen om in te loggen. Tijdens deze les komt een mix van dansstijlen voorbij. Kom jij ook gezellig meedansen? Graag even aanmelden per mail zodat ik weet hoeveel leerlingen ik ongeveer kan verwachten.


Lesgeld

Ik hoop zeer snel weer alle danslessen te kunnen aanbieden, in ieder geval voor de kinderen en jeugd. Zodra dit mogelijk is zal het lesgeld weer gefactureerd worden volgens een speciaal aangepast tarief (net zoals de vorige lockdown). Daarover volgt meer informatie zodra ik jullie meer zekerheid kan bieden.


Ik hoop jullie hierbij voldoende geïnformeerd te hebben. Hopelijk tot woensdag via ZOOM!


Tot dans!


Jamie-Dee

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page