top of page

Update 2: coronamaatregelen

Bijgewerkt op: 20 okt. 2020


Beste allemaal,

Woensdag 14 oktober is een nieuwsbericht geplaatst en e-mail naar alle leden gestuurd betreft de huidige coronamaatregelen in relatie tot de danslessen bij Danscompagnie Eemnes. Ik hoop dat de e-mail bij iedereen goed aangekomen is. In het kort kwam het erop neer dat de danslessen kunnen doorgaan voor iedereen, omdat de danssector uitgezonderd is van de maximum gezelschapsgrootte van 4 personen. In het algemeen geldt voor danslessen binnen het maximum aantal van 30 personen waarbij een afstand van 1,5 meter zoveel mogelijk in acht genomen moet worden. Dit is voor alle leeftijden.

Afgelopen zaterdag is het bestuur samengekomen om te overleggen of aan de hand van deze nieuwe maatregelen nog aanpassingen nodig zijn. Daaruit is het volgende voortgekomen:

  • Alle danslessen gaan voorlopig door volgens het reguliere lesrooster.

  • In overleg met het Huis van Eemnes zal gekeken worden of de zaterdagochtend (Zumba en Modern 16+) naar de theaterzaal verplaatst kan worden om meer ruimte te bieden aan de deelnemers.

  • In overleg met het Huis van Eemnes zal gekeken worden of het mogelijk is om markering op de dansvloer in de Hiltzaal aan te brengen om de afstand van 1,5 meter onderling meer zichtbaar te maken.

  • Ook Zumba gaat door volgens het reguliere lesrooster. Zumba is een individuele sport waarbij geen sprake is van sporten in groepsverband, maar waarbij ieder voor zich aanwezig is in de les. Ook daarvoor geldt een maximum aantal van 30 deelnemers per ruimte.

  • Leerlingen van 6 jaar en ouder lopen zelfstandig naar de danszaal. Het verzoek aan ouders/verzorgers die hun kind normaal tot aan de danszaal brengen, hun kind nu af te zetten in het Huis van Eemnes, bijvoorbeeld bij de trap, de loungestoelen of bij de computers waarna het kind zelfstandig of onder begeleiding van de docent naar de danszaal loopt.

  • Kleedkamers zijn gesloten, dus kom in danskleding naar de dansles. Trek buitenschoenen in het halletje uit, neem deze mee de danszaal in, en trek vervolgens jouw dansschoenen aan in de danszaal (indien van toepassing). In de danszaal kan je ook extra lagen zoals een vest, trui of joggingbroek uittrekken.

  • Het dringende advies om gebruik te maken van de looprichtingen. De Hiltzaal (danszaal) is via twee manieren te bereiken (zie bijgevoegde afbeelding), namelijk via de bibliotheek of via de kleedkamers van de sporthal. Loop via de bibliotheek richting de danszaal. Verlaat de danszaal (en de hal) via de sporthal.

Het is een gekke situatie, maar het bestuur en ik willen zoveel mogelijk lessen laten doorgaan. Mocht je je er niet prettig bij voelen en wil je liever tijdelijk geen dansles volgen? Laat mij dit dan zo snel mogelijk weten per mail. Dan kan hiermee rekening gehouden worden.24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page