top of page

Start seizoen 2022-2023


september 2022

We gaan weer beginnen!

De eerste schoolweek zit erop en dat betekent dat ook de danslessen weer van start gaan. Nieuw dit seizoen zijn de Streetdance-lessen op maandag, de Moderne dansles op donderdag en de extra les Dansmix op vrijdag. Sommige groepen zitten alweer helemaal vol, terwijl andere groepen nog genoeg plek hebben voor nieuwe leerlingen. Dus mocht jij nog iemand kennen die misschien op dansen wilt? Neem ze dan gezellig mee naar de dansles!


Naast de danslessen staan er genoeg andere activiteiten op de planning. Zo gaan we dit seizoen van start met de lang gekoesterde wens van een heuse selectiegroep. Wil je daar meer over weten? Lees hieronder rustig verder of scroll snel naar de agendapunten voor alle hoogtepunten.


Tot dans!


Jamie-Dee

 

Lesrooster 2022-2023

Bekijk hieronder het lesrooster voor het dansseizoen 2022-2023. Let op: sommige lessen gaan pas van start bij voldoende aanmeldingen. Wijzigingen zijn onder voorbehoud.

 

Meld je aan voor de selectiegroep!

Nieuw dit seizoen is de selectiegroep. De selectiegroep zal bestaan uit een groepje geselecteerde leerlingen met passie, talent en ambitie voor dans. Tijdens de selectietraining krijgen deze leerlingen verdiepende lessen ter ontwikkeling van hun danstechniek, expressie en creativiteit, met als doel om tijdens het seizoen extra voorstellingen te dansen. Denk bijvoorbeeld aan de shows die we in het verleden hebben gedaan: Rondje Cultuur, Dijk van Kunst en Cultuur, optreden schuurfeest, Herderstocht, MCC@Singer, etc. Daarnaast maken deze leerlingen extra kans op een hoofdrol in de eindvoorstelling door de extra training die zij volgen.


De selectietraining vindt minstens 1x per maand plaats, waarbij het aantal trainingen toeneemt zodra een optreden dichterbij komt. Belangrijke voorwaarden:

- Een selectieleerling is bij alle trainingsmomenten aanwezig;

- Een selectieleerling zet zich altijd voor 100% in;

- Een selectieleerling volgt minstens 1x per week een technische dansles (ballet, jazz of modern) en daarnaast het liefst nog een andere dansles.


Op zaterdag 24 september vinden de audities voor de selectiegroep(en) plaats:

13:00 - 14:00 Selectie B (10 t/m 15 jaar)

14:30 - 15:30 Selectie A (16 jaar en ouder)


Aanmelden voor de auditie kan via info@danscompagnie.nl. Vermeld daarbij de naam van de leerling, de leeftijd en de danslessen die reeds worden gevolgd. Twijfel jij of je in aanmerking komt of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Jamie-Dee.

 

Fotografe in de dansles

De komende periode zal Ezme Hetharia de danslessen fotograferen. In mei is zij in de dansschool geweest voor individuele fotoshoots van verschillende leerlingen. Nu zal zij een aantal keer aanwezig zijn om foto's te maken van diverse danslessen. Deze foto's zullen gebruikt worden voor op de website, social media en andere vormen van publicatie. Mochten er eventuele bezwaren zijn, laat dit dan aan ons weten. Dan kunnen wij daar rekening mee houden en bijvoorbeeld jouw kind buiten beeld houden.

 

#ZOMERDANSFOTO 2022

Een oproep aan alle dansers die hebben meegedaan met de #zomerdansfoto-actie: ik ontvang jouw foto graag nog via WhatsApp (06-57097504). De leerlingen die hebben meegedaan met de vorige edities weten inmiddels dat ik een collage maak van alle foto's. Dus heb jij jouw zomerdansfoto nog niet naar mij persoonlijk gestuurd en alleen op Instagram gedeeld? Stuur deze alsnog op! Dan kan ik er een mooi aandenken van maken voor iedereen.

 

Wij zoeken nieuwe bestuursleden!

Om het bestuur scherp te houden zoeken wij nieuwe leden met frisse ideeën, leuke initiatieven en nieuwe energie om Stichting Danscompagnie Eemnes vorm te geven. Wij zoeken:

  • een voorzitter;

  • een secretaris;

  • een penningmeester;

  • algemene bestuursleden.

Heb jij affiniteit met dans, kunst, cultuur of theater? Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren aan een lokale, creatieve organisatie? Heb jij ideeën waarmee Stichting Danscompagnie Eemnes nog meer kan groeien en een zichtbare positie in de regio kan verwerven? Dan ben jij het nieuwe bestuurslid dat wij zoeken. Deelname is op vrijwillige basis. Ieder halfjaar wordt een bestuursvergadering gehouden waarin wordt gekeken naar de gang van zaken en een nieuw actieplan opgesteld voor de komende maanden. Interesse? Stuur dan jouw CV en motivatie op naar