top of page

Nieuwsbrief zomer 2023

Bijgewerkt op: 27 aug. 2023


juli - augustus - september

Het is bijna vakantie!

Nog één weekje en dan hebben ook de basisscholen in Eemnes zomervakantie. De dansschool is sinds deze week gesloten vanwege de zomerstop. Deze duurt tot en met 1 september 2023. De eerste lessen zijn weer op zaterdag 2 september. Op die dag hoop ik de eerste leden te kunnen verwelkomen op onze eigen danslocatie.


Ja, je leest het goed. Wij krijgen een eigen plek in Eemnes! Of, nou ja, krijgen... Deze zomer wordt in ieder geval hard gewerkt om deze locatie te realiseren. We gaan verhuizen, klussen en inrichten. De komende periode zal ik jullie online meenemen in ons verhuisavontuur. Stapsgewijs krijg je steeds meer te zien van onze nieuwe danslocatie. Het is een beetje zoals kerst: het cadeau ligt al op je te wachten, maar je moet nog even wachten voordat je de inhoud volledig te zien krijgt.


Voor nu een fijne zomer en tot dans in het nieuwe seizoen.


Jamie-Dee

 

Foto's Aladdin

Het heeft even geduurd, maar de foto's van de dansvoorstelling Aladdin staan online in de Google Foto's van Danscompagnie Eemnes. Klik hier om de foto's te bekijken en gratis te downloaden. De foto's blijven tot 1 september online staan. Daarna worden ze offline gehaald. Eigen bijdrage In tegenstelling tot de aankondiging uit de vorige nieuwsbrief worden de foto's gratis beschikbaar gesteld. Wel wordt een kleine bijdrage zeer gewaardeerd. De bijdrage kan gedaan worden via deze betaallink.

 

Nieuw lesrooster

Voor het eerst sinds ons 7-jarig bestaan is het lesrooster flink op de schop genomen. De groepen werden zo groot dat o.a. de leeftijdscategorieën zijn aangepast. Ook vinden enkele lessen op een andere dag plaats. Bekijk het nieuwe lesrooster daarom goed zodat je in september niet voor verrassingen komt te staan.

 

Nieuwe lestarieven

Eén van mijn minst favoriete onderwerpen: prijsstijgingen. Ook als dansschool hebben wij last gehad van de algehele prijsstijgingen in o.a. de energie en huur. Naast alle praktische kosten willen wij ook onze hardwerkende dansdocenten een fatsoenlijke vergoeding kunnen blijven geven. Van lucht alleen kunnen zij helaas niet leven. Daardoor zien wij ons nu toch genoodzaakt om de lestarieven te verhogen.

De prijswijziging gaat in per 1 september 2023. Alle leden die zich voor 1 juli hebben aangemeld in Bueno zullen pas per 1 oktober te maken krijgen met de nieuwe lestarieven. Zij dansen of sporten september nog voor het oude tarief.

 

Zomerrooster

Tijdens de zomerstop worden op woensdag- en vrijdagochtend lessen aangeboden in het Huis van Eemnes. De lessen zijn op basis van aanmelding. Bij 3 of meer aanmeldingen gaat de les door.


WOENSDAG

08:45 - 09:45 Pilates

09:45 - 10:45 Vitaal Fit (vanaf 23 augustus)

11:00 - 11:30 Beweeg-/Danskriebels


VRIJDAG

08:45 - 09:45 Stretch & Strength


Let op:

- Alle dansabonnementen zijn in de zomerperiode gepauzeerd.

- Bij aanmelding voor een zomerdansles dient een losse les te worden aangeschaft.

- Het sportabonnement voor o.a. Pilates en Stretch & Strength loopt wel door tijdens de zomerstop.

- Indien nodig kan jouw sportabonnement tijdelijk aangepast worden.

- Bij aanmelding voor een zomersportles kan ook een losse les aangeschaft worden.


Het wekelijkse rooster vind je op de website: https://www.danscompagnie.nl/lesrooster. Scroll door tot onderaan de pagina. Mocht een les niet doorgaan, dan wordt dit zo snel mogelijk gecommuniceerd met de deelnemers. Bij geen bericht gaat de les gewoon door. Voor vragen of opmerkingen over het zomerrooster kan je contact met mij opnemen. Ook verzoeken van de oudere leerlingen voor danslessen zijn van harte welkom.

 

Audities Maak je klaar voor een nieuwe ronde audities! Vorig seizoen zijn we begonnen met een selectiegroep. Deze groep is vooral gericht op danstechniek en leren choreograferen. De leerlingen hebben een aantal toffe workshops gehad zoals Progressing Ballet Technique en Partnering. Dit seizoen gaan we aan de slag met een tweede selectiegroep, namelijk een demo-team Hiphop. Heb jij een passie voor dans en wil jij het beste uit jezelf halen? Geef je dan snel op voor (één van) de audities via info@danscompagnie.nl.


Auditie Selectie HIPHOP

Ben jij een gepassioneerd danser? Kan jij goed samenwerken? Wil jij meedoen met danswedstrijden door heel Nederland? Geef je dan op voor de auditie Selectie Hiphop. Deze auditie is op zaterdag 2 september, van 12:30 tot 13:30. Geschikt voor leerlingen van 12 jaar of ouder die vanaf september iedere woensdag van 19:00 tot 20:00 beschikbaar zijn om te trainen.

Auditie Selectie DANS

Heb jij een passie voor danstechniek? Wil jij verdiepende dansworkshops volgen en zelf creatief aan de slag gaan met dans? Sta jij open om extra te trainen voor extra optredens? Doe dan auditie voor de Selectie Dans. Deze auditie is op zaterdag 23 september, van 13:00 tot 14:30. Geschikt voor leerlingen van 10 jaar of ouder die in ieder geval iedere laatste zaterdag van de maand van 12:30 tot 14:00 beschikbaar zijn om te trainen.

 

Bestuursnieuws

Iedere nieuwsbrief zal het stichtingsbestuur een kort nieuwsbericht delen om jullie op de hoogte te houden van wat achter de schermen gebeurt.


Mogen wij aan u voorstellen...

Momenteel is het bestuur druk bezig met het integriteitsbeleid van Danscompagnie. Met trots stellen wij de nieuwe vertrouwenscontactpersoon van Danscompagnie aan jullie voor: Judith Roordink.


“Hoi, ik ben Judith Roordink, 41 jaar oud en ik woon samen met mijn man en 2 dochters in Amersfoort. Ik heb jarenlang met jongeren gewerkt en in een ver verleden aan ballet gedaan. Vanuit mijn opleiding ben ik gewend om met vertrouwelijke informatie om te gaan, te luisteren, ondersteunen en begeleiden. Als er wat is kun je mij bereiken op onderstaand e-mailadres en neem ik contact met je op voor een afspraak.”
Uiteraard zijn de dansdocenten nog steeds het eerste aanspreekpunt voor onze leden. Gebeurt er iets in de les wat je liever niet met de dansdocenten bespreekt? Als onafhankelijk vertrouwenscontactpersoon staat Judith voor je klaar. Je kan haar bereiken via vcp@danscompagnie.nl.


Op het gebied van integriteit zijn we ook druk bezig geweest met het opstellen van een gedragscode die aansluit op de huidige huisregels van Danscompagnie. De gedragscode verwachten wij voor het nieuwe seizoen op de website te plaatsen.


Nieuw bestuurslid gezocht

Afgelopen bestuursvergadering heeft Quirine Erftemeijer ons laten weten terug te treden als bestuurslid. Wij willen haar ontzettend bedanken voor haar inzet van de afgelopen jaren. Na haar zwangerschapsverlof hopen wij haar uiteraard weer terug te zien in de danslessen en hopen wij nog steeds een beroep te mogen doen op haar creatieve inbreng!


Met het vertrek van Quirine is er nog een plekje vrijgekomen in ons bestuur. Heb jij een passie voor dansen? Interesse in cultuur? Wil jij bijdragen aan een lokale stichting waarin de creatieve ontwikkeling van kinderen en jongeren centraal staat? Mail dan naar bestuur@danscompagnie.nl. Uiteraard kan je ons ook altijd mailen met vragen.


- Het bestuur

 

De komende maanden voor in de agenda

Alle hieronder besproken agendapunten zijn onder voorbehoud.


*Zomerstop

10 juli t/m 1 september

Tijdens de zomerstop is er beperkt les. Bekijk het online lesrooster om per week te zien welke lessen worden gegeven. De eerste lessen gaan weer van start op zaterdag 2 september.


*Zomervakantie

22 juli t/m 3 september

De basisscholen in Eemnes hebben zomervakantie. Geniet van een mooie zomer! Tot dans in het nieuwe seizoen.


*Dijk van Kunst en Cultuur

week 35: zondag 3 september

We trappen het nieuwe seizoen meteen af met een dansoptreden! Danscompagnie Eemnes is uitgenodigd om deel te nemen aan Dijk van Kunst en Cultuur. We gaan weer een mooi dansoptreden in elkaar zetten. Meer informatie volgt via onze sociale media.


Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en activiteiten? Volg Danscompagnie Eemnes dan op social media.

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page