top of page

Nieuwsbrief winter 2023

Bijgewerkt op: 3 feb. 2023


januari - februari - maart

De tijd vliegt voorbij

Het nieuwe jaar is pas net begonnen, maar toch vloog januari weer voorbij. Met de dansleerlingen zijn we volop aan het repeteren voor onze grote voorstelling van dit jaar. Het belooft weer een heus spektakel te worden. Tegelijkertijd werk ik ook toe naar mijn verlof. Ook dat vraagt het nodige regelwerk. Kortom: druk, druk, druk. En dan vliegt de tijd vaak extra hard voorbij.


In deze nieuwsbrief de meest recente informatie voor de komende maanden. Lees het rustig door om niks te missen. En vergeet niet om de agendapunten over te nemen in jouw eigen agenda. Je vindt deze onderaan de nieuwsbrief.


Tot dans!


Jamie-Dee

 

Danscompagnie Eemnes presenteert... Nog maar twee maanden te gaan en dan presenteren wij onze grote dansvoorstelling: Aladdin. Het verhaal van een jongen die leeft op de straten van Agrabah. Door het noodlot belandt hij in een grot vol goud waar hij een magische lamp vindt. Deze lamp wordt bewoond door Geest, een vrolijke en ietwat gekke gedaante met magische toverkrachten. De vinder van de lamp mag drie wensen doen die Geest zal vervullen. Maar pas op met wat je wenst, want iedere wens heeft zijn gevolgen.

Belangrijke data: grote doorloop en voorstelling Natuurlijk hebben jullie zondag 2 april 2023 al lang in de agenda staan. Dan treden de dansleerlingen op in theater De Speeldoos, Baarn. Blokkeer ook zondag 26 maart in de agenda. Op die dag vindt de grote doorloop plaats in de sporthal van het Huis van Eemnes, van 13:00 tot 17:00. Let op: dit jaar is er geen generale repetitie in het theater. Dat betekent dat de grote doorloop tevens de generale repetitie is. Het is daarom verplicht om die dag aanwezig te zijn. Meer informatie over de grote doorloop en de voorstelling ontvangen de deelnemende dansgroepen binnenkort per mail. Zorg dat je dit in de gaten houdt, want in die mail zal ook uitleg worden gegeven over de kaartverkoop!

 

Voorjaarsvakantie

Van 27 februari t/m 5 maart is het voorjaarsvakantie. Bekijk hieronder het aangepaste lesrooster voor die week:

 

Afmelden voor de lessen

De laatste tijd merken we dat afmelden voor een les vaak vergeten wordt. Daarom nogmaals het dringende verzoek: Ben je verhinderd om naar de les te komen? Graag afmelden per mail (info@danscompagnie.nl) of Whatsapp (0657097504). Dan weten wij als docenten waar we aan toe zijn.

 

UPDATE: Bueno, een nieuw ledensysteem

In de vorige extra nieuwsbrief van december 2022 werd gesproken over het nieuwe ledensysteem waar de dansschool gebruik van maakt: Bueno. Het idee was dat jullie in januari zouden worden overgezet naar dit systeem. Helaas zal dit door omstandigheden wat langer duren. Abonnementen lopen tot die tijd door via Grib. Wij vragen om jullie geduld en begrip. Zodra het mogelijk is om over te stappen naar Bueno, laten wij dit in een persoonlijke e-mail weten. Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op via info@danscompagnie.nl.

 

Lesrooster met Pasen

Om alvast op de planning vooruit te lopen: op Goede Vrijdag 7 april en Stille Zaterdag 8 april gaan de lessen door. Kan jij niet naar de les komen? Graag even afmelden zodat wij op tijd weten of er voldoende animo is om de lessen te laten doorgaan. De lessen op Paasmaandag 10 april komen wel te vervallen. Wil jij een gemiste les inhalen? Neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken bij welke les je kan aansluiten.

 

Een nieuw bestuur

Met trots presenteren wij het nieuwe bestuur. Eind december hebben wij afscheid genomen van Isis als voorzitter en Jeroen als secretaris. Met open armen verwelkomen wij Gabriëlle als onze nieuwe secretaris en Miriam als algemeen bestuurslid. Anouk heeft per januari het voorzitterschap van Isis overgenomen. Een uitdagende functie waar ze vol enthousiasme in is gedoken!


Gabriëlle en Miriam zijn geen vreemden van de dansschool. Miriam is sinds dag 1 betrokken bij Danscompagnie Eemnes als "moeder van", maar bovenal is zij één van onze trouwste vrijwilligers. Als er een optreden is, is Miriam wel van de partij! Wij zijn blij dat zij een bijdrage wilt leveren aan ons bestuur. Gabriëlle is sinds 2021 betrokken bij de dansschool. Naast haar 3 dochters danst zij ook zelf mee in de volwassen lessen. Met haar scherpe blik en actieve aanpak is zij een aanwinst voor het bestuur.


Het bestuur is volop bezig om verder te professionaliseren. Momenteel wordt er o.a. aan de volgende punten gewerkt:

- Opstellen van een gedragscode voor docenten.

- Opleiden van een vertrouwenscontactpersoon.

- Ontwikkelen van fondsenwerving.


Het bestuur zal voortaan meer van zich laten horen via de nieuwsbrieven om alle leden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en activiteiten achter de schermen.


Wij zoeken nog steeds een penningmeester.

Wij zoeken iemand die goed is met cijfers en verstand heeft van financiën bij een kleine tot middelgrote organisatie. Affiniteit met kunst en cultuur is een pré, maar niet noodzakelijk. Ken jij of ben jij de persoon die wij zoeken? Neem dan contact met ons op via bestuur@danscompagnie.nl.


Draag bij aan de professionalisering van het bestuur en de ontwikkeling van onze doorgroeiende dansschool.

 

De komende maanden voor in de agenda

Alle hieronder besproken agendapunten zijn onder voorbehoud.


* KIJKlessen

week 8: 20 t/m 26 februari 2023

In de laatste les voor de voorjaarsvakantie is jouw fanclub van harte welkom om te komen kijken naar wat jij de afgelopen weken allemaal geleerd hebt. Wie neem jij mee?


* Voorjaarsvakantie

week 9: 27 februari t/m 5 maart 2023

Het is voorjaarsvakantie! Deze week geldt een aangepast lesrooster. Lessen gaan door bij voldoende aanmeldingen (4 of meer). Bij geen bericht gaan we ervan uit dat je aanwezig bent.


* Grote doorloop van Aladdin

week 12: zondag 26 maart 2023

Eén week voor de grote voorstelling gaan we alle dansen van Aladdin doorlopen, van begin tot en met eind. Dit jaar zal dit inclusief kostuums e.d. zijn. Zorg dat je deze middag beschikbaar bent van 13:00 tot 17:00.


* Danscompagnie presenteert: Aladdin

week 13: zondag 2 april 2023

Blokkeer deze dag in je agenda! De dansers van de Danscompagnie zullen dan hun beste danskunsten laten zien tijdens de grote dansvoorstelling van seizoen 2022-2023. Meer informatie volgt in een aparte mail.


* Paasweekend

week 14: 7 t/m 10 april 2023

Dit weekend is het Paasweekend. Op Goede Vrijdag en Stille Zaterdag gaan de lessen door. Op Paasmaandag komen alle lessen te vervallen. Lessen gaan door bij voldoende aanmeldingen (4 of meer). Bij geen bericht gaan we ervan uit dat je aanwezig bent.


Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en activiteiten? Volg Danscompagnie Eemnes dan op social media.

107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page