top of page

Nieuwsbrief najaar 2022

Bijgewerkt op: 2 jan.


oktober - november - december

Excuses voor de vertraging.

Het duurde even voordat deze nieuwsbrief tot stand kwam door enkele wijzigingen die nog met potlood op papier stonden. Hierover wilde ik eerst meer zekerheid voordat de communicatie de deur uitging. Maar hier is de nieuwsbrief dan eindelijk! We hebben leuk nieuws en groots nieuws. Nieuws over verschillende dansactiviteiten, nieuws over aanpassingen aan het lesrooster en nieuws waardoor het dansseizoen net weer even anders dan anders zal zijn.


Al nieuwsgierig? Lees onze nieuwsbrief dan rustig door en zorg dat je up-to-date bent! En vergeet niet om de agendapunten te noteren. Deze vind je onderaan de nieuwsbrief.


Tot dans!


Jamie-Dee

 

Ter herinnering

Ondanks de herfstvakantie zijn er op vrijdag 21 oktober en zaterdag 22 oktober wel danslessen. Zie het lesrooster hiernaast. Afwezigheid graag doorgeven per mail of WhatsApp.
 

BELANGRIJK: roosterwijziging per 24 oktober

Bij het begin van het nieuwe seizoen zijn we begonnen met het aanbieden van Streetdance-lessen op de maandagmiddag. Helaas lopen deze lessen niet zo goed als gehoopt. Meerdere wijzigingen hebben geleid tot het besluit om deze lessen om te zetten naar Dansmix-lessen. Deze lessen worden verzorgd door Danique (bekend van de vrijdagmiddag). Daarnaast zal zij op maandagavond weer Happy Dance verzorgen, een dansles voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze les is van 18:30 tot 19:30 in de Polderzaal, Huis van Eemnes.


Per 24 oktober zal het lesrooster op maandag er als volgt uitzien:

15:45 - 16:45 Dansmix 5+ (was Streetdance 6+)

16:45 - 17:45 Dansmix 8+ (was Streetdance 9+)

17:45 - 18:45 Hiphop 12+ (blijft zoals het is)

18:30 - 19:30 Happy Dance, in het Huis van Eemnes


De leerlingen die momenteel Streetdance volgen op de maandagmiddag mogen aansluiten bij de Dansmix-les, maar zij mogen ook wisselen naar de Streetdance op de dinsdagmiddag. Ik hoor graag wat jullie voorkeur heeft. De leerlingen die momenteel Dansmix volgen op de vrijdagmiddag, maar liever naar de maandagmiddag willen verhuizen, kunnen dit per mail aan mij laten weten zodat ik dit in orde kan maken.

 

Hoor wie klopt daar kinderen?

Het zijn de Danspieten! Op zaterdag 19 november komt Sinterklaas aan in Eemnes. Dit jaar zijn de Danspieten te vinden op het evenementenplein en in het Huis van Eemnes. Wil jij dit jaar Danspiet zijn en voldoe jij aan de volgende voorwaarden?

- Je bent 12 jaar of ouder.

- Je kan goed met jonge kinderen omgaan.

- Je durft een beetje gek te doen.

- Je bent beschikbaar op vrijdagen van 19:00 - 20:00 (met ingang van aanstaande vrijdag 21 oktober) en zondag 13 november van 09:00 tot 11:00 om te repeteren.


Meld je dan snel aan via info@danscompagnie.nl.


Om deze dag in goede banen te leiden heb ik ook hulpouders of andere vrijwilligers nodig. Als vrijwilliger help je met de kostuums, begeleiding en na afloop met opruimen zodat alle Danspieten weer zo fris mogelijk naar huis kunnen. Meld je aan als vrijwilliger voor de Danspieten via info@danscompagnie.nl.

 

Een bijzonder optreden

De dansers van Danscompagnie Eemnes zijn gevraagd om mee te dansen tijdens de 10e editie van de Herderstocht. Het optreden vindt plaats op zaterdag 17 december. Tussen 17:00 en 20:00 zal de choreografie meerdere keren opgevoerd worden in de R.K. Kerk van Eemnes (Wakkerendijk 60). Om de dansers pauze te gunnen, werken we die avond met twee groepen. Beide groepen dansen dezelfde choreografie, maar kunnen elkaar afwisselen zodat de dansers voldoende rust krijgen.


Naast de selectiegroep wil ik de volgende groepen uitnodigen om deel te nemen aan dit bijzondere optreden:

- Modern beginners (donderdag, 17:30 - 18:30)

- Modern gevorderd (zaterdag, 10:00 - 11:30)


De selectiegroep traint tijdens de speciale selectietrainingen. De groepen Moderne dans werken in hun eigen les aan de choreografie en worden daarnaast op zaterdag 17 december verwacht voor de laatste repetitie, van 12:30 tot 14:00, in de danszaal bij Compound. In de avond zijn alle deelnemende leerlingen beschikbaar van 17:00 tot 20:00 voor het optreden in de R.K. Kerk van Eemnes. Exacte tijden worden t.z.t. gecommuniceerd.


Dans jij in één van de bovenstaande Moderne dansgroepen en wil jij liever niet deelnemen aan het optreden? Dat is geen probleem! Je kan nog steeds deelnemen aan de les. Als je niet deelneemt aan het optreden, hoor ik dat graag z.s.m. zodat ik daar rekening mee kan houden.

 

Tadaaaaaaaaa!

Een aantal wisten het al, een aantal hadden een vermoeden en de meesten hadden geen flauw idee. Eind april 2023 verwachten Jeroen en ik ons derde kindje. Wij zijn ontzettend blij en verheugen ons heel erg op de komst van nog een kleine frummel.


Mijn zwangerschap heeft natuurlijk invloed op het verdere verloop van het dansseizoen. Zo ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe datum voor onze eindvoorstelling. Dit wordt waarschijnlijk zondag 2 april 2023 in Theater de Speeldoos, Baarn. Zet het alvast met potlood in de agenda! Na de grote voorstelling zal mijn verlof direct ingaan. Voor tijdens mijn verlof ga ik opzoek naar invallers die de lessen kunnen overnemen zodat jullie kunnen doorgaan met dansen tot aan de zomerstop. Meer informatie volgt t.z.t.!

 

De komende maanden voor in de agenda

Alle hieronder besproken agendapunten zijn onder voorbehoud.


De komende maanden voor in de agenda

Alle hieronder besproken agendapunten zijn onder voorbehoud.