top of page

Nieuwsbrief lente 2023

Bijgewerkt op: 27 aug. 2023


april - mei - juni

De laatste loodjes

Het rode theaterdoek gaat dicht. Dat was het dan... Daar stond ik met 120 dansleerlingen tussen de 5 en 26 jaar. Met mijn groter wordende team van docenten en leger aan vrijwilligers, én met mijn groter wordende buik. Twee keer mochten wij 338 bezoekers ontvangen in Theater De Speeldoos Baarn! Met veel trots kijk ik terug op onze grote dansvoorstelling Aladdin. Het ging allemaal weer zo snel voorbij. We hebben zes maanden keihard gewerkt voor een prachtig eindresultaat dat in één middag voorbij is gevlogen. Het was vliegen, rennen, lachen, huilen, maar vooral genieten.


En nu ben ik officieel met zwangerschapsverlof. Geen danslessen meer voor mij tot september 2023. Nou ja... iedereen die mij langer kent dan vandaag, weet dat het werk achter de schermen altijd doorgaat. Terwijl aan de voorkant een team van fantastische invaldocenten staat, blijf ik aan de achterkant een oogje in het zeil houden. Soms lijk ik ver weg, maar ben ik toch dichtbij.


Lieve allemaal, voor mij zit het seizoen 2022-2023 erop. Via deze weg wil ik jullie allemaal nog veel plezier wensen met de laatste danslessen. Deze lopen door t/m 16 juli 2023.


Tot dans!


Jamie-Dee

 

Danscompagnie Eemnes presenteert... Nog maar twee maanden te gaan en dan presenteren wij onze grote dansvoorstelling: Aladdin. Het verhaal van een jongen die leeft op de straten van Agrabah. Door het noodlot belandt hij in een grot vol goud waar hij een magische lamp vindt. Deze lamp wordt bewoond door Geest, een vrolijke en ietwat gekke gedaante met magische toverkrachten. De vinder van de lamp mag drie wensen doen die Geest zal vervullen. Maar pas op met wat je wenst, want iedere wens heeft zijn gevolgen.

Belangrijke data: grote doorloop en voorstelling Natuurlijk hebben jullie zondag 2 april 2023 al lang in de agenda staan. Dan treden de dansleerlingen op in theater De Speeldoos, Baarn. Blokkeer ook zondag 26 maart in de agenda. Op die dag vindt de grote doorloop plaats in de sporthal van het Huis van Eemnes, van 13:00 tot 17:00. Let op: dit jaar is er geen generale repetitie in het theater. Dat betekent dat de grote doorloop tevens de generale repetitie is. Het is daarom verplicht om die dag aanwezig te zijn. Meer informatie over de grote doorloop en de voorstelling ontvangen de deelnemende dansgroepen binnenkort per mail. Zorg dat je dit in de gaten houdt, want in die mail zal ook uitleg worden gegeven over de kaartverkoop!

 

Bestel Aladdin op film en foto

Docenten, dansers, vrijwilligers, vrienden en familie:

Bedankt!

Bedankt voor jullie hulp, inzet, feedback en vertrouwen. Mede dankzij jullie hebben we weer zo'n toffe dansvoorstelling kunnen neerzetten. Ik hoop dat jullie ook met veel plezier kunnen terugkijken op Aladdin en de volgende keer weer van de partij zullen zijn. Wil jij nagenieten van de voorstelling? Dat kan! Klik hier om de filmopname van onze dansvoorstelling Aladdin te bestellen. De kosten bedragen €7,50 per bestelling. Daarvoor ontvang je een digitaal bestand van de filmopname die je zelf kan bewaren op je computer, harde schijf of een andere filmdrager. Ook de foto's zullen beschikbaar worden gesteld voor een kleine bijdrage van €5,- voor het hele pakket. Houd daarvoor onze website in de gaten.


Een punt van aandacht: Tegenwoordig is het erg makkelijk om digitale bestanden door te sturen naar anderen. Houd daarom a.u.b. in gedachten dat er mensen hard hebben gewerkt aan de registratie van onze voorstelling. Dit is hun werk en ook zij verdienen een eerlijke beloning.

 

Meivakantie: 24 april t/m 7 mei 2023

Van 24 april t/m 7 mei is het meivakantie. Bekijk hieronder het aangepaste lesrooster voor die weken. Let op: wijzigingen zijn onder voorbehoud. Houd daarom mail, telefoon en social media in de gaten voor last-minute wijzigingen, bijvoorbeeld een lesannulering vanwege te weinig deelnemers. Een les gaat door bij 3 of meer deelnemers.

Staat jouw les niet op het aangepaste lesrooster? Dan gaat deze niet door! Wel is het mogelijk om een les in te halen. In dat geval even aanmelden via info@danscompagnie.nl. Kan jij niet bij de les aanwezig zijn vanwege de vakantie of om andere redenen? Graag afmelden. Bij geen bericht gaan wij uit van jouw aanwezigheid. Ook zo zonde als onze docenten voor niks naar de lessen komen.

 

Koningsdag: donderdag 27 april

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is Danscompagnie Eemnes tijdens Koningsdag gewoon van de partij! Een select groepje leerlingen treedt op tussen 11:00 en 11:30 op het Evenementenplein. Het gaat om de volgende groepen:

- Streetdance 9+

- Hiphop 12+ (maandag + dinsdag)

- Modern 16+


Daarnaast zullen enkele hoofdroldansers uit Aladdin aansluiten. Het programma voor die ochtend en de overige informatie worden begin volgende week aan de deelnemende leerlingen van de genoemde groepen bekend gemaakt. Wil jij meedoen, maar heb jij je nog niet aangemeld? Dat kan deze week nog via info@danscompagnie.nl.


De afsluiter

Het optreden zullen wij afsluiten met ZiggZagg. Dit is de Koningsdagdans van Kinderen voor Kinderen. Staat jouw dansgroep er niet tussen, maar wil jij wel meedoen met onze afsluiter? Kom dan tussen 11:00 en 11:30 gezellig naar het Evenementenplein in Eemnes (de plek waar Sinterklaas ieder jaar aankomt met de boot). Aanmelden voor de afsluiter is niet nodig.


Extra oefenen

Voor de deelnemende groepen zijn er extra oefenmomenten (zie hieronder). Zet deze in je agenda zodat je het niet vergeet! Let op: Hiphop 12+ op maandag is in het Huis van Eemnes, Sporthal 2A.
 

NIEUW: Streetdance 9+ op maandag

Maandag 8 mei gaan we van start met een nieuwe les Streetdance 9+. De aanvragen voor deze les blijven binnenstromen. Daarom hebben wij besloten om een extra les te organiseren op de maandagen in Sporthal 2A, Huis van Eemnes. De les is van 17:00 tot 18:00 en wordt gegeven door Marieke.

  • Dans jij nu op de dinsdag en komt maandag jouw beter uit? Laat dit dan aan ons weten zodat we je kunnen overplaatsen naar de andere les.

  • Wil jij deze dansles naast jouw andere dansles gaan volgen? Dan heb je een upgrade van je dansabonnement nodig. Geef dit door via info@danscompagnie.nl. Dan maken wij dit in orde.

  • Wil je een proefles volgen? Ook dat kan! Meld je aan via onze website en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Let op: Hiphop 12+ schuift op in het rooster. De nieuwe lestijd voor deze groep wordt van 18:00 tot 19:00, nog steeds in Sporthal 2A, Huis van Eemnes.

 

KIJKlessen

Oeps... Door alle drukte rondom de voorstelling was ik de KIJKlessen helemaal vergeten. In principe zijn er deze week geen KIJKlessen. De leerlingen hebben net een hele drukke periode achter de rug en het is fijn om dan in alle rust terug te keren naar een normale les. Daarbij staan er allemaal nieuwe docenten voor de groep. Het is fijn als deze docenten eerst kunnen wennen aan de lessen en de leerlingen. Wil je toch heel graag even kijken? Overleg dan met de docent of je misschien een klein deel van de les mag kijken.

 

De komende maanden voor in de agenda

Alle hieronder besproken agendapunten zijn onder voorbehoud.


* Meivakantie

week 17/18: 24 april t/m 7 mei

Het is meivakantie! Deze week geldt een aangepast lesrooster. Lessen gaan door bij voldoende aanmeldingen (3 of meer). Bij geen bericht gaan we ervan uit dat je aanwezig bent.


* Koningsdag

week 17: donderdag 27 april

Wij treden weer op tijdens de Eemnesser Koningsdag! Een select groepje leerlingen laat oud en nieuw werk zien, waaronder verschillende dansen uit Aladdin. Kom jij ook kijken? Vanaf 11:00 op het Evenementenplein.


* Hemelvaartsdag

week 20: donderdag 18 mei

Donderdag 18 mei is er geen dansles. Vrijdag 19 mei en zaterdag 20 mei is er wel les volgens het reguliere rooster! Graag tijdig afmelden als je niet aanwezig kan zijn in de les.


* Pinksteren

week 21/22: zondag 28 mei en maandag 29 mei

Genieten van een lang weekend! De lessen op vrijdag en zaterdag voor Pinksteren gaan gewoon door. Op maandag is er geen les.


* Avond4daagse

week 23: 6 t/m 9 juni

De Avond4daagse gaat weer van start! Deze week wordt een speciaal lesrooster gemaakt zodat leerlingen nog steeds naar hun dansles kunnen komen, maar ook op tijd zijn voor het wandelen. Kom jij alsnog niet naar de dansles? Graag even afmelden.


* Danscompagnie Eemnes te gast bij Dijksound

week 23: zaterdag 10 juni

Op zaterdag 10 juni presenteert Popkoor Dijksound het Dijksound Celebration Concert in theater Singer Laren. De selectie dansgroep van Danscompagnie Eemnes is te gast bij dit concert en zal twee choreografieën tonen tijdens het concert. Meer informatie via: https://dijksound.nl/.


* Open Lesweek

week 27: 3 t/m 9 juli

Altijd al eens een andere dansles willen proberen? Of wil jij een vriend of vriendin meenemen naar jouw les? Daar is de Open Lesweek voor! In deze laatste lesweek zijn alle lessen open voor iedereen.


* Inhaalweek

week 28: 10 t/m 16 juli

Deze week is de laatste lesweek van het seizoen. Daarna gaat onze zomerstop van start. Tijdens deze week ben je van harte welkom om lessen in te halen of extra te volgen. Vergeet niet om jouw dansdocent een fijne zomer te wensen!


* Zomerstop

16 juli t/m 10 september

Vanaf maandag 16 juli (week 29) gaat de zomerstop van de Danscompagnie in. Tijdens de zomerperiode zijn er geen kinderdanslessen. Sommige volwassen lessen gaan wel door volgens een aangepast zomerrooster. Daarover volgt t.z.t. meer informatie. Het nieuwe seizoen start waarschijnlijk pas weer op maandag 11 september (week 37), maar misschien beginnen we al wel een weekje eerder! Houd daarom je mail goed in de gaten.


Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwtjes en activiteiten? Volg Danscompagnie Eemnes dan op social media.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page