Start ontdekken

Start dansen

Vanwege de coronamaatregelen zal Belle en het Beest worden uitgesteld tot 19 juni 2021.

Uitslag audities

De audities zijn geweest. De (hoofd)rollen zijn verdeeld. Met een opkomst van 25 auditanten was de concurrentie groot dit jaar. Vooral de rollen van Belle en Barstje waren erg populair. Uiteindelijk moeten er toch keuzes worden gemaakt. Hieronder volgt de uitslag:

Belle

Maurice

Gaston

Lefou

Beest / Prins

Lumière

Pendule

Mevrouw Pots

Barstje

Tovenares

De drieling

Plumette

Madame Armoire

n.t.b.

Esmé de Leeuw

Quirine Erftemeijer

Zoëy van den Oudenrijn

Mara Heijmen

Susanne Hagen

Aislinn Kalis

Bo-Anne Adriaanse

Evie van den Oudenrijn

n.t.b.

Sophie de Haan

Lotus Stuijver

Rosalie Brandsma

Liz Falkenreck

Vivienne Erftemeijer

Belle

Belle

Een mooie, intelligente jongedame. Belle leest graag boeken en wilt graag de wijde wereld ontdekken. Als op een dag haar vader Maurice gevangen wordt genomen door een gevaarlijk beest besluit Belle om haar vrijheid op te geven en zo haar vader te redden. Uiteindelijk ontdekt zij de zachte kanten van Beest en leert ze verder te kijken dan alleen de buitenkant.

Maurice

Maurice

De vader van Belle. Maurice staat bekend als de verstrooide uitvinder. Een beetje gek en een beetje eenzaam. De dorpelingen begrijpen niets van Maurice en zijn gekke creaties. Dat doet hem niks. Hij vindt zijn geluk in zijn uitvindingen en het welzijn van Belle.

Gaston

Gaston

Een knappe, arrogante jongeman. Gaston is geliefd bij alle vrouwen én mannen van het dorp. Hij is stoer, sterk en knap. Gaston is dol op alle aandacht, maar toch is hij niet gelukkig. Hij wil namelijk de aandacht van Belle. Gaston wil met haar trouwen. Belle moet echter niks hebben van Gaston en vindt hem maar een vervelend mannetje.

Lefou

Lefou

De rechterhand van Gaston. Lefou is loyaal, energiek en optimistisch. Hij volgt Gaston blindelings en helpt hem in alles om Belle te versieren (ondanks zijn twijfels over Gastons liefde voor Belle). Lefou is ook een beetje sullig, want hij heeft niet door dat Gaston hem alleen maar gebruikt als voetveeg.

Beest

Beest

Ooit was hij een verwende prins. Zijn egoïsme en narcisme heeft ervoor gezorgd dat een tovenares hem veranderde in een angstaanjagend beest. Ook zijn hofhouding werd betoverd. Deze betovering kan alleen verbroken worden door het vinden van de ware liefde. Dit moet gebeuren voor zijn 21e verjaardag wanneer het laatste bloemblad van de magische roos zal vallen. Een lastige klus voor iemand die niemand wil toelaten in zijn leven.

Lumière

Lumière

De gastheer van het kasteel. Sinds de betovering gaat Lumière door het leven als kandelaar. Zijn karakter is echter hetzelfde gebleven. Hij is hoffelijk, vrolijk en een echte charmeur. Lumière is niet bang om tegen Beest in te gaan en zet alles op alles om de betovering te verbreken. Ook als hij daarmee tegen de regels van Beest in moet gaan.

Pendule

Pendule

Het personeelshoofd van de hofhouding. Sinds de betovering gaat Pendule door het leven als klok, meer specifiek een slingeruurwerk. Pendule is ijverig, gehaast en stelt zich volledig in dienst van Beest. Regels zijn regels, en de wil van Beest is wet. Hij en Lumière botsen daardoor regelmatig met elkaar, maar eigenlijk kunnen zij niet zonder elkaar.

Mevrouw Pots

Mevrouw Pots

Moeder van Barstje en het hoofd van het keukenpersoneel. Sinds de betovering gaat Mevrouw Pots door het leven als theepot. Ze is lief, warm en verzorgend. Een echte moeder. Zij haalt de zachte kant in Beest naar boven en probeert Belle te laten zien dat Beest zo slecht nog niet is. Als een echte koppelaarster gaat ze te werk.

Barstje

Barstje

Het zoontje van Mevrouw Pots. Barstje is een jong, speels en ietwat ondeugend theekopje. Hij blijft het liefst dicht bij zijn moeder in de buurt, maar in hem schuilt een ware held!

Tovenares

Tovenares

Verkleed als oud vrouwtje klopt de tovenares op een koude winternacht aan bij het kasteel. Als de prins haar toegang tot het kasteel weigert, verandert zij van oude vrouw naar prachtige tovenares. Om de prins een les te leren, betovert zij prins en alle bewoners van het kasteel. Aan het eind verschijnt zij weer om de vloek ongedaan te maken.

De drieling

De drieling

Claudette, Laurette en Paulette. Deze drie meiden uit het dorp zijn dolverliefd op Gaston. Helaas voor hen heeft Gaston alleen maar interesse in Belle, waardoor ze dus een hekel hebben aan Belle. Ze zijn vaak zwijmelend rondom Gaston te vinden.

Plumette

Plumette

Een dienstmeid uit het kasteel en de grote liefde van Lumière. Sinds de betovering gaat Plumette door het leven als plumeau. Ze is lichtzinnig en flirterig van karakter. Daarnaast is ze snel jaloers wat soms tot problemen leidt voor Lumière.

Madame Armoire

Madame Armoire

De operazangeres aan het hof. Sinds de betovering gaat Madame Armoire door het leven als kledingkast. Zij staat in de kleedkamer van Belle waar ze haar helpt met kleding- en liefdesadviezen.

Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

Het verhaal

Een eeuwenoud verhaal, al vele generaties doorgegeven. Het verhaal over een jong meisje van het platteland en een betoverde prins in een verlaten kasteel vol magisch meubilair. Allebei opzoek naar vrijheid en liefde, maar ieder op een eigen manier. Kunnen zij elkaar helpen? Laat je dit jaar door Danscompagnie Eemnes betoveren met het verhaal van Belle en het Beest.

 

Ergens in een klein Frans dorp leeft Belle een gelukkig leven samen met haar vader Maurice. Toch verlangt ze naar meer. Ze wil op avontuur om te zien wat er nog meer is buiten het dorp om. Op een dag slaat het noodlot toe en wordt Belle gevangengenomen door een angstaanjagend beest in een betoverd kasteel. Wat zij niet weet is dat onder het harig uiterlijk van het beest een wanhopige prins schuilgaat die opzoek is naar echte liefde. Kan zij hem die liefde geven? Of is de prins gedoemd om voor altijd en eeuwig een monsterachtig beest te blijven?

 

Vanwege de coronamaatregelen zal Belle en het Beest worden uitgesteld tot 19 juni 2021.

Telefonisch bereikbaar:

maandag

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

Buiten deze tijden om is Danscompagnie Eemnes

slecht bereikbaar i.v.m. de lessen die gegeven worden.

10:00 - 16:00

10:00 - 15:00

10:00 - 14:00

10:00 - 16:00

10:30 - 14:30

Postadres:

Torenzicht 74

3755 CD Eemnes

info@danscompagnie.nl

06-57097504

Bezoekadres:

Noordersingel 4

3755 EZ Eemnes

KVK 73882917

BTW-nr. NL859697836B01

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
Madame Armoire

De operazangeres aan het hof. Sinds de betovering gaat Madame Armoire door het leven als kledingkast. Zij staat in de kleedkamer van Belle waar ze haar helpt met kleding- en liefdesadviezen.